Start » Warzywa

Chrupiące chlebki nadziewane warzywami i fasolą

11 sierpnia 2016 0 Komentarzy

Danie z gatunku szybkich, niezawodnych i smacznych. W dodatku bardzo szybkie do wykonania.

quessadilla

quessadilla

 

  • 4 placki chlebowe z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia (ew. tortille)
  • czerwona cebula, pokrojona w cienkie krążki
  • 1 zmiażdżony ząbek czosnku
  • awokado, obrane, pokrojone w plastry
  • 2 pomidory, pokrojone w plastry
  • 250 g ugotowanej czerwonej fasoli
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • 100 g startej mozzarelli
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

 

Na 2 łyżkach oliwy poddusić cebulę z czosnkiem. Dodać fasolę i przecier pomidorowy. Doprawić solą i pieprzem.  Gotować, do zgęstnienia.
Dwa chlebki posmarować ajwarem /pesto, nałożyć na nie pastę fasolową, awokado, pomidory, ser. Przykryć pozostałymi dwoma chlebkami.
Patelnię posmarować cienko oliwą, nadziane chlebki podsmażać 3-4 minuty z każdej strony.
Przed podaniem pokroić na kawałki.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: