Start » Ciastka, ciasteczka

Bezglutenowe ciastka arachidowe

8 lutego 2017 0 Komentarzy

Ciastka ze zmielonych, niesolonych orzeszków ziemnych z mieszanką mąk bezglutenowych, z którymi ostatnio dużo eksperymentuję. Proste w wykonaniu, z niewielką ilością tłuszczu.

 

bezglutenowe ciastka arachidowe

bezglutenowe ciastka arachidowe

  • 300 g orzechów ziemnych niesolonych
  • 4 łyżki tahiny
  • 65 g masła
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki erytrolu (lub cukru)
  • 1 łyżka mąki jaglanej
  • 2 czubate łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżka mąki z cieciorki
  • 2 łyżki mąki ryżowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wszystkie składniki wymieszać, zagnieść ciasto. Odrywać po kawałku i formować niewielkie kulki. Spłaszczać je i formować okrągłe ciastka. Przełożyć na blachę do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 20 minut, do zarumienienia.

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: