Start » Zapiekanki

Cannelloni z pesto

25 października 2015 0 Komentarzy

Naprawdę proste, a pyszne danie obiadowe. W jego przygotowaniu najwięcej czasu zajmuje nadzianie rurek :) .
Passatę można zastąpić zmiksowanymi pomidorami z puszki wymieszanymi z małym słoikiem przecieru pomidorowego.

cannelloni z pesto

cannelloni z pesto

 

  • 300 g rurek makaronu cannelloni
  • 900 g twarogu
  • 100 g zielonego pesto z bazylii
  • 100 g czerwonego pesto z suszonych pomidorów
  • 200 g  startej mozzarelli
  • olej
  • 500 -700 ml passaty

 

Twaróg rozgnieść widelcem, wymieszać z pesto.
Dno naczynia żaroodpornego  wymiarować olejem, wyłożyć nadziane rurki, zalać je passatą.
Piec w piekarniku nagzanym do 180 stopni C przez około 40 minut. Chwilę przed wyjęciem z piekarnika posypać serem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: