Start » Ciastka, ciasteczka

Ciastka daktylowo-różane

11 stycznia 2013 0 Komentarzy

Pyszne, szybkie w przygotowaniu i zdecydowanie warte spróbowania.
Daktyle przed krojeniem można namoczyć chwilę w wodzie.

 

ciastka daktylowo rozane

ciastka daktylowo rozane

  • 125 g masła o temperaturze pokojowej
  • 3/4 szklanki masła
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1łyżka wody różanej
  • 1/4szklanki pokrojonych daktyli

Utrzeć masło z cukrem i wodą różaną. Dodać mąkę i daktyle.  Wykładać łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C przez 15-20 minut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: