Start » Ciastka, ciasteczka

Ciastka migdałowe

20 marca 2016 0 Komentarzy

Kruche ciastka z migdałami, bez dodatku jajek.
Można je przechowywać po upieczeniu przez około 2 tygodni.

kruche ciastka migdałowe

kruche ciastka migdałowe

 

  • 3/4 szklanki mąki
  • 1/4 szklanki semoliny
  • szczypta soli
  • 125 g masła w pokojowej temperaturze
  • 1/3 szklanki cukru pudru
  • 1/2 szklanki zmielonych migdałów

 

Utrzeć masło z cukrem pudrem. Dodać obie mąki, sól i migdały. Wyrobić ciasto, uformować rulon. Schłodzić w lodówce przez 1 h. Kroić ciastka o grubości około 6 mm. Układać na blasze do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 minut, aż się zarumienią, czyli około 20-25 minut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: