Start » Ciastka, ciasteczka wytrawne

Ciastka z serem rokpol i pistacjami

17 czerwca 2015 0 Komentarzy

Kruche, wytrawne ciacha z serem pleśniowym i pistacjami. Można zastąpić je orzechami włoskimi lub pekanami.

ciastka z rokpolem i pistacjami

ciastka z rokpolem i pistacjami

 

  • 100 g rokpola
  • 100  g pistacji wyłuskanych
  • 100 g mąki
  • 30 g masła
  • 1/2 łyżeczki soli
  • pieprz

 

Połowę orzechów zmielić. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Zagnieść ciasto. Uformować z niego rulon o średnicy ok. 3 cm. Pozostałe orzechy posiekać, obtoczyć w nich ciasto.
Zawinąć w folię, schłodzić w lodówce ok. 2h.
Kroić na krążki o grubości 1/2 cm.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut, do zarumienienia.

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: