Start » Ciasta bez pieczenia

Ciasto pomarańczowo-rumowe z cynamonem

22 maja 2011 0 Komentarzy

Szybkie w przygotowaniu, a smakowo uzależniające. Delikatny krem,  na pomarańczowym spodzie, nie nadaje się do dłuższego transportu.

Przechowywać w lodówce.

ciasto pomarańczowo-rumowe

ciasto pomarańczowo-rumowe

SPÓD:

  • 140 g biszkoptów
  • 100 g marmolady pomarańczowej

KREM:

  • 250 g mascarpone
  • 200 g kremówki
  • śmietan-fix
  • 2-3 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki rumu
  • 1 łyżeczka cynamonu

SPÓD:

Biszkopty rozkruszyć i wymieszać z marmoladą. Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć ciastem, ugniatając je.

KREM:

Kremówkę ubić, pod koniec ubijania dodając śmietan-fix wymieszany z cukrem pudrem. Dodać do mascarpone, zmiksować dodając rum i cynamon.

Całość posypać cynamonem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: