Start » Dodatki

Crème fraîche

18 sierpnia 2012 0 Komentarzy

Dziś sposób na francuską, lekko kwaśną śmietanę, która bywa składnikiem niektórych deserów czy sosów.
Nadaje się ona do gotowania – nie warzy się, za to nie ubijemy jej.
Bardzo łatwo przygotować ją domowym sposobem, wystarczy śmietana kremówka i maślanka. Różne źródła podają różne proporcje maślanki do śmietanki, ja wybrałam opcję 1:2.

Przechowywać w lodówce do kilku dni.

 

 

 

 

creme fraiche

creme fraiche

 

  • 250 g kremówki
  • 125  g maślanki

Składniki wymieszać i odstawić w temperaturze pokojowej na kilka godzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: