Start » Desery z owocami

Crumble brzoskwiniowe

18 sierpnia 2016 0 Komentarzy

Bardzo lubię crumble z powodu łatwości i szybkości wykonania oraz gwarancji dobrego smaku. Brzoskwinie pod chrupiącą kruszonką z dodatkiem kokosa to pyszna propozycja na podwieczorek.

crumble z brzoskwiniami

crumble z brzoskwiniami

 

  • 200 g mąki
  • 70 g (lub mniej) cukru
  • 110 g masła
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 3 brzoskwinie, pokrojone na kawałki
  • 1łyżeczka cynamonu

 

Mąkę wymieszać z cukrem, cynamonem i masłem. Wyrobić kruszonkę. Schłodzić w lodówce przez 30 minut. Połowę ciasta wyłożyć do  naczynia żaroodpornego, ułożyć brzoskwinie, posypać pozostałą kruszonką oraz wiórkami kokosowymi.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez 30 minut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: