Start » Sosy

Czatnej daktylowy

5 kwietnia 2011 0 Komentarzy

Przepis Marty  Gessler, która rekomenduje tej czatnej  jako dodatek do sera.  Oczywiście można do zastosować do wielu innych potraw np. kotletów, placków, czy warzyw.



czatnej daktylowy Gesler

czatnej daktylowy Gesler

  • 1 łyżka oleju z pestek winogron
  • 2 szalotki
  • 1/2 łyżeczki gorczycy
  • 100 g daktyli
  • 60 g rodzynek
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • 60 ml octu jabłkowego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • pieprz cayenne

Podsmażyć na oleju pokrojoną w kostkę szalotkę. Dodać gorczycę, podgrzać. Kiedy nasiona zaczną  „strzelać ” , dodać pokrojone daktyle, pozostałe składniki i wlać 120 ml wody. Gotować na średnim ogniu, mieszając, aż masa zgęstnieje.
W słoiku przechowywać do tygodnia czasu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: