Start » Przetwory z warzyw

Czosnek marynowany

5 grudnia 2009 0 Komentarzy

Przepis z książki „Wielka księga ziół i przypraw” Elisabeth Lambert Oritz. Smaczny jako dodatek do sałatek, koreczków, kanapek.

czosnek-marynowany1

6-7 główek czosnku

500 ml oliwy

3 łodyżki świeżego tymianku (dałam rozmaryn)

liść laurowy

Ząbki czosnku rozdzielić, ale nie obierać, skropić oliwą. Zawinąć w folię i piec w nagrzanym piekarniku, 190 st.C około 20-30 minut, aż zmiękną. Gdy przestygnie, przełożyć je do wyparzonych słoiczków,  zalać oliwą, włożyć tymianek i liść laurowy. Odstawić w chłodne i ciemne miejsce na miesiąc.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: