Start » Sosy

Dip z nerkowców

17 lutego 2015 0 Komentarzy

Wegański zimny sos z orzechów nerkowców. Bardzo prosty w przygotowaniu. W podobny sposób weganie przyrządzają serki / twarożki, dodając odpowiednio mniej wody.
Podawać do warzyw, krakersów, czy pieczywa. Będzie też dobrze pasował jako sos do sałatek.

dip z nerkowców

dip z nerkowców

  • 200 g nerkowców
  • zmiażdżony ząbek czosnku
  • mielona papryka wędzona
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • sól

Orzechy zalać wodą, odstawić na 2-3 h.
Odcedzić, zblendować dodając wodę (około 1/2 szklanki).
Wymieszać z czosnkiem, sokiem z limonki, doprawić papryką i solą.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: