Start » Przetwory z owoców

Dżem porzeczkowy

30 maja 2013 0 Komentarzy

Dżem z czarnej porzeczki, niskosłodzony. Jeszcze z zapasów z ubiegłego lata, ale w tym roku z pewnością go powtórzę.

porzeczki niskoslodzone

porzeczki niskoslodzone

 

  • 1 kg oczyszczonych czarnych porzeczek
  • 20 dag cukru

 

 

Owoce zmiażdżyć, dodać cukier i podgrzewać pod przykryciem 20 minut. Przełożyć do słoików i pasteryzować 15 minut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: