Start » Warzywa

Fasola szparagowa z orzechową pastą

30 listopada 2013 0 Komentarzy

Fasola szparagowa z pyszną pastą orzechową. Można ją wykorzystać do innych warzyw lub jako pastę np. do krakersów.

Podobną pastę robiłam tutaj

fasolka szparagowa z orzechami

fasolka szparagowa z orzechami

 

  • 1/2 kg  fasoli szparagowej (użyłam mrożonej)
  • 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich
  • 2 -4 ząbki czosnku, zmiażdzone
  • 3-4 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Fasolę ugotować. Wymieszać zmielone orzechy z czosnkiem, przyprawić. Połączyć z oliwą, w razie potrzeby, jeśli masa będzie za sucha, dodać jej więcej.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: