Start » Warzywa

Fasolka po chińsku

3 grudnia 2014 0 Komentarzy
fasolka na chińską nutę

fasolka na chińską nutę

 

  • 450 g fasolki szparagowej świeżej lub mrożonej
  •  2 łyżki oliwy
  • 1/2 łyżeczki mielonego anyżu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki płynnego miodu
  • szczypta mielonego chili
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • zmiażdżony ząbek czosnku
  • sól

 

Fasolkę  ugotować na parze, odcedzić (ew. pokroić na kawałki).
Rozgrzać oliwę, wrzucić fasolkę, czosnek, sos sojowy, anyż, chili, miód. Smażyć około 3 minut. Doprawić solą, zdjąć z patelni, wymieszać z olejem sezamowym.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: