Start » Przystawki ciepłe

Faszerowane jajka w skorupkach

22 lutego 2013 0 Komentarzy

Jajka w nieco innej wersji. Idealnie się nadadzą na imprezę. Cała sztuka polega na przekrojeniu ugotowanego jajka ze skorupką.

jajka w skorupkach

jajka w skorupkach

 

  • 8 jajek na twardo
  • 3 małe pieczarki
  • cebula
  • 1 łyżka oliwy
  • 4 łyżki startego sera
  • 3 połówki suszonych pomidorów
  • łyżka kaparów
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz

 

Ze skorupek ostrożnie wyjąć łyżeczką jajka, posiekać. Pieczarki i cebulę drobno pokroić, podsmażyć chwilę na oliwie.
Jajka, pieczarki, ser i przyprawy nałożyć do skorupek.
Pomidory pokroić na paseczki.
Udekorować pomidorami suszonymi i kaparami.
Zapiekać w temperaturze 180 stopni około 15 minut.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: