Start » Przystawki zimne

Feta i mozzarella w oliwie

29 maja 2014 0 Komentarzy

Przepis na podstawie czasopisma „Zwierciadło”,  z drobnymi zmianami.
Taki ser jest świetny do sałatek wraz z zalewą zamiast sosu.

feta i mozzarella w oliwie

feta i mozzarella w oliwie

  • 200 g sera feta
  • 200 g mini kulek mozzarelli
  • 250 ml oliwy
  • płatki chili
  • 2 łyżeczki ziół: oregano, tymianku, mięty, zielonej pietruszki
  • kilka kulek pieprzu
  • ząbek czosnku, posiekany na plasterki

Sery dokładnie odsączyć. Fetę pokroić w kostkę. Oliwę wymieszać z przyprawami i czosnkiem. Zalać w osobnych słoiczkach fetę i mozzarellę.
Odstawić na tydzień do lodówki.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: