Start » Nabiał

Feta w panierce migdałowej

16 lutego 2016 0 Komentarzy

Błyskawiczna do przygotowania. Może być serwowana na obiad lub jako dodatek do sałatki.

Ser typu feta np. Favita nie sprawdzi się, bo jest za delikatny i będzie się rozpadać podczas smażenia.

feta w panierce migdałowej

feta w panierce migdałowej

 

  • 400 g fety
  • 2 łyżki mąki
  • 1 roztrzepane jajko
  • 70 g mielonych migdałów
  • olej do smażenia

 

Fetę pokroić w trójkąty. Obtoczyć w mące, jajku, a następnie migdałach.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: