Start » Dodatki

Garam masala II

8 kwietnia 2013 0 Komentarzy

Kolejny przepis na podstawową ulubioną mieszankę indyjskich przypraw.

Przepis z książki: “Kuchnia indyjska wegetariańska” Joanna Suchecka

masala 2

masala 2

 

  • 5 łyżek mielonego kminku
  • 6 łyżek mielonego pieprzu
  • 1,7 łyżki mielonego cynamonu
  • 1,5 łyżki mielonych goździków
  • 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej
  • 2,5 łyżek  mielonego kardamonu
  • 6 łyżek mielonej kolendry
  • 2 łyżki mielonych liści laurowych

 

Przyprawy podgrzać na patelni na dużym ogniu przez 30 sekund, ciągle mieszając. Przechowywać w hermetycznym naczyniu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: