Start » Halloween

Halloweenowe przekąski

8 listopada 2015 0 Komentarzy

Opóźnione przepisy z Halloween.  Zaczynam od kawałków warzyw i parówek  sojowych z ulubionym dipem, u nas z hummusem.

 

przystawki halloweenowe

przystawki halloweenowe

MÓZGI

  • kalafior
  • czerwony barwnik

KRWAWE PALUCHY:

  • parówki sojowe
  • burak ugotowany
  • serek chrzanowy almette /inny twarożek
  • czerwony barwnik

OCZY:

  • ogórek, pokrojony w plastry
  • serek chrzanowy almette /inny twarożek
  • czarne oliwki
  • czerwony barwnik

NERKI:

  • ugotowane ziarna bobu
  • czerwony barwnik

MYSZY:

  • ugotowane małe buraki z ogonkami
  • liść jarmużu/sałaty

 

MÓZGI

Kalafior podzielić na kawałki imitujące mózg, naciąć wzdłuż na 2 -półkule mózgowe. Barwnikiem zaznaczyć gdzieniegdzie naczynia krwionośne.

 

KRWAWE PALUCHY:
Każdą parówkę przeciąć na pół. Z zaokrąglonego brzegu wyciąć kawałek parówki, tak, by zrobić wnękę na paznokieć. Posmarować niewielką ilością serka. Z zaokrąglonej części obranego buraka wyciąć paznokcie. Przyczepić do serka. W każdym paluchu zrobić po 3 nacięcia.
Podbarwić na czerwono.

 

OCZY:
Na plastry ogórka nakładać małą  łyżeczkę serka, zaokrągloną końcówkę czarnej oliwki. Narysować barwnikiem naczynia krwionośne.

 

NERKI:
Ułożyć w pary po 2 ziarna bobu, podbarwić na czerwono.

 

MYSZY:

Buraka z ogonkiem przeciąć na pół. Zrobić nacięcia na uszy. Z resztek buraka wykroić uszy, włożyć w nacięcia. Posadzić na liściu.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: