Start » Ciastka, ciasteczka wytrawne

Herbatniki z serem i kurkumą

22 marca 2015 0 Komentarzy

Wytrawne ciasteczka z dodatkiem mąki ryżowej, dzięki której nabierają kruchości.

herbatniki z parmezanem i kurkumą

herbatniki z parmezanem i kurkumą

 

  • 100 g mąki
  • 80 g mąki ryżowej
  • 120 g masła w temperaturze pokojowej
  • 1 żółtko
  • 100 g drobno startego sera typu parmezan
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • sól

 

Masło wymieszać z serem, dodać mąki, przyprawy, żółtko. Zagnieść ciasto. Uformować wałek. Owinąć folią. Schłodzić w lodówce przez około 2h.
Wałek pokroić na 1/2 cm plastry.
Rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec  w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 15 minut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: