Start » Ciastka, ciasteczka

Kakaowe ciastka przekładane

25 lutego 2016 0 Komentarzy

Kruche ciastka z nadzieniem z serka, orzechów włoskich i białej czekolady

kakaowe ciastka przekładane

kakaowe ciastka przekładane

CIASTKA:

  • 2 2/3 szklanki mąki
  • 1/3 szklanki niesłodzonego kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • szczypta soli
  • 250 g masła w pokojowej temperaturze
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki jasnego brązowego cukru
  • cukier waniliowy
  • 2 duże jajka
  • 2-3 łyżki mleka

NADZIENIE:

  • 350 g serka śmietankowego
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
  • 2/3 szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich
  • 90 g posiekanej białej czekolady

 

CIASTKA:

Przesiać mąkę, sodę, proszek do pieczenia, kakao.
Utrzeć masło z wszystkimi rodzajami cukru.  Dodać jajka, zmiksować do połączenia składników. Dodać mąkę z kakao i tyle mleka, żeby uzyskać miękkie, ale nieklejące ciasto. Utrzeć. Uformować 2 wałki o długości 25 cm. Zawinąć w folię i schłodzić minimum 30 minut.
Pokroić ciasto w plastry o grubości 6 mm i kłaść na blasze w kilkucentymetrowych odstępach.
Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C przez około 12 minut.
Po całkowitym ostudzeniu przekładać nadzieniem.
Przechowywać w lodówce do 4 dni.

 

NADZIENIE:

Wszystkie składniki zmiksować.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: