Start » Kotlety

Kiełbaski z porów, jabłka i sera

14 października 2012 0 Komentarzy

Oryginalnie danie przeznaczone do grillowania, podane z sosem z rukwi wodnej.
Dotychczas nie spotkałam się z tą sałatą, ale i też  nie szukałam jej specjalnie.
Podałam krokiety z czatnejem porzeczkowym.
Krokiety usmażyłam.

Podaję wersje z moimi modyfikacjami

Przepis z: ” Kuchnia wegetariańska” Nicola Graimes.

kielbaski z porow

kielbaski z porow

  • 150 g świeżej bułki, pokruszonej drobno
  • 150 g startego sera cheddar
  • mały por, drobno posiekany
  • 1 jabłko, starte
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki mleka
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz

 

  • olej do smażenia
  • otręby do panierowania

 

Wymieszać bułkę z serem, jabłkiem, porem i przyprawami. Dodać mleko i 1 jajko.  Uformować 12 krokietów.
Schłodzić około 30- 60 minut w lodówce.
Roztrzepać 2-gie jajko, zanurzać w nim kiełbaski. Obtaczać w otrębach.
Smażyć na średnio rozgrzanym oleju kilka minut.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: