Start » Pierogi, kluski

Knedle z morelami

9 sierpnia 2015 0 Komentarzy

Knedle z twarogu i kaszy manny.  Do nadziewania najlepsze byłby mini-morele (niestety, nie udało mi się kupić na czas), dzięki czemu knedle wyszłyby mniejsze.
Bardzo sycące.

Z podanych składników wyszło mi 13 sztuk.

knedle z morelami

knedle z morelami

  • 800 g zmielonego twarogu
  • 3 jajka
  • 100 g kaszy manny
  • 30 g mąki
  • 80 g masła w temperaturze pokojowej
  • szczypta soli
  • kilkanaście moreli

DODATKOWO:

  • masło
  • brązowy cukier trzcinowy

 

Twaróg zmiksować z masłem, jajkami, kaszą, mąką i solą. Formować kule, w środek wkładając po moreli.
Wrzucić do wrzącej wody i gotować 5 minut po wypłynięciu knedli na wierzch.
Podawać polane stopionym masłem i posypane cukrem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: