Start » Warzywa

Kofta

21 kwietnia 2013 0 Komentarzy

Rewelacyjne „klopsiki” indyjskie. Szybkie w wykonaniu, sycące i pyszne.
Przepis z książki: „Wegetarianizm po mistrzowsku” Ewa Kmiecik, Rati Manjari Dasi

kofty

kofty

 

  • kilka różyczek kalafiora
  • 1 szklanki mąki z cieciorki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli (w oryginale 1,5)
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
  • 1/2 łyżeczki kuminu
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżka zielonej pietruszki
  • olej do smażenia

 

Kalafior ugotować, rozgnieść, dodając sól. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy. Zagnieść ciasto. Formować niewielkie kulki, smażyć w głęboki oleju, na złoty kolor.
Podawać z sosem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: