Start » Desery

Kokosowe kulki z kaszy jaglanej

7 grudnia 2017 0 Komentarzy

Wegańskie, z samych zdrowych składników, kokosowo-orzechowe kuleczki. Super alternatywa dla tych sklepowych, które oprócz smaku, odstraszają swoim składem.

 

kokosowe kulki z kaszy jaglanej

kokosowe kulki z kaszy jaglanej

 

  • 125 g kaszy jaglanej
  • 100 g wiórków kokosowych + do obtoczenia
  • 100 g suszonych daktyli
  • łyżeczka oleju kokosowego
  • czubata łyżka masła orzechowego lub innego roślinnego (np. migdałowego, laskowego)
  • kilka kropli ekstraktu migdałowego
  • szczypta soli

 

Kaszę jaglaną ugotować.
Daktyle zalać na noc wodą, wodę odlać i zblendować z kaszą. Można też bez namaczania krótko pogotować je w małej ilości wody, aż zmiękną. Wodę odlać i daktyle zblendować.
Olej kokosowy rozpuścić. Wszystkie składniki wymieszać. Formować niewielkie kuleczki, obtoczyć w wiórkach kokosowych.
Przechowywać w lodówce.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: