Start » Kotlety

Kotlety fasolowo-marchwiowe

1 marca 2016 0 Komentarzy

Wegańskie kotlety, treściwe i pożywne. Gdy podamy je z ryżem będą źródłem pełnowartościowego białka.

kotlety z czerwonej fasoli i marchwi

kotlety z czerwonej fasoli i marchwi

  • 2 puszki czerwonej fasoli (po 400 g)
  • 200 g marchwi
  • 3-4 łyżki błyskawicznych płatków owsianych
  • 2 zmiażdżone ząbki czosnku
  • cebula
  • 1 łyżka oliwy
  • łyżeczka zmielonego kminku
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

 

Na oliwie podsmażyć drobno posiekaną cebulę i czosnek. Marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Fasolę odsączyć, rozgnieść widelcem lub najlepiej przepuścić przez maszynkę do mielenia. Połączyć z pozostałymi składnikami. Uformować kotlety.
Smażyć z obu stron.
Podawać np. z ryżem i surówką.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: