Start » Kotlety

Kotlety marchwiowo-fasolowe

10 czerwca 2015 0 Komentarzy

Wegańskie kotlety, inspirowane przepisem z gazety „Slowly veggie”. W oryginale podane w formie burgerów.

kotlety fasolowo-marchwiowe

kotlety fasolowo-marchwiowe

 

  •  cebula, posiekana
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 200 g marchwi, obranej, startej
  • 400 g ugotowanej czerwonej fasoli
  • ok. 1/2 szklanki płatków owsianych
  •  łyżeczka mielonego kuminu
  • sól
  • pieprz

DODATKOWO:

  • bułka tarta
  • olej do smażenia

 

Cebulę i czosnek posmażyć na rozgrzanym oleju. Połączyć z pozostałymi składnikami i zmielić.
Uformować niewielkie kotlety, panierować je w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju, obracając w trakcie smażenia na drugą stronę.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: