Start » Kotlety

Kotlety z cieciorki i suszonych pomidorów

2 września 2017 0 Komentarzy

Cieciorkę mogłabym jeść na okrągło. Czy to w postaci pasztetów, past, w zupach czy na słodko w zdrowszych wersjach deserów. Jak już zabieram się za jej gotowanie, czasem zostaje mi jej zapas. Tu wykorzystałam ją do wykonania apetycznie pomarańczowych kotletów. W połączeniu z kaszą czy z ryżem będą stanowić pełnowartościowy - choć wegański  -białkowy posiłek.

kotlety z cieciorki i suszonych pomidorów

kotlety z cieciorki i suszonych pomidorów

 

  • 250 g ugotowanej cieciorki (ew. z puszki)
  • 150 g suszonych pomidorów z oleju
  • cebula, drobno posiekana
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

 

Cebulę podsmażyć na rozgrzanym oleju, aż się zarumieni. Cieciorkę, pomidory suszone i cebulę przepuścić przez maszynkę do mielenia lub zblendować. Doprawić solą i pieprzem.
Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju lub piec w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni C przez około 20 minut. Przewrócić kotlety na drugą stronę i piec kolejne 10 minut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: