Start » Kotlety

Kotlety z soczewicy i wędzonego tofu

8 czerwca 2016 0 Komentarzy

Kotlety z dodatkiem kaszy jaglanej, soczewicy i wędzonego tofu.
Jeśli chcemy, możemy kotlety usmażyć. Ja zdecydowałam się je podać w lżejszej wersji, czyli z piekarnika.
Podawać z ulubionym sosem.

Przepis mocno zmodyfikowany, inspirowany magazynem „Slowly veggie”.

kotlety z kaszy jaglanej i tofu

kotlety z kaszy jaglanej i tofu

 

  •  100 g czerwonej soczewicy
  • 75 g wędzonego tofu
  • 80 g kaszy jaglanej
  • 2 zmiażdżone ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • otręby żytnie (wg uznania)

 

Ugotować soczewicę oraz kaszę jaglaną. Tofu zetrzeć na drobnej tarce. Wszystkie składniki wymieszać, doprawiając solą i pieprzem. Jeśli masa jest zbyt rzadka, dodać otręby.
Uformować kotlety i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 30 minut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: