Start » Strączkowe

Kulki z soczewicy z sosem z pesto

24 listopada 2013 0 Komentarzy

Świetne jako przekąska. Podane z ryżem i surówką będą doskonałym daniem obiadowym.

kulki z soczewicy

kulki z soczewicy

  • 200 g soczewicy czerwonej
  • 2-3 łyżki mąki z cieciorki
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 1 łyżeczka zmiażdżonego czosnku
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • szczypta chili
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

SOS JOGURTOWY:

  • 50g pesto
  • 200 jogurtu naturalnego

Soczewicę zalać 400 ml wody, dodać przyprawy i gotować, aż zmięknie. Odstawić do ostudzenia. Dodać mąkę z cieciorki. Uformować niewielkie kulki.
Smażyć na rozgrzanym oleju, do zezłocenia.

SOS JOGURTOWY:

Składniki wymieszać. Podać w osobnym naczyniu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: