Start » Sałatki warzywne

Kuskus z groszkiem

22 czerwca 2014 0 Komentarzy

Bardzo szybkie w wykonaniu danie, szczególnie gdy użyjemy groszku mrożonego .
Dzięki dodatkowi kuminu oraz mięty kuskus ma orientalny, bardzo ciekawy smak.
Przepis autorki jadlonomia.com, z moimi zmianami.

kuskus z groszkiem zielonym

kuskus z groszkiem zielonym

  • 1,5 szklanki kuskusu
  • wywar warzywny
  • 2 szklanki zielonego groszku
  • 2 łyżki prażonego słonecznika /pinii
  • 1/2 szklanki rodzynek
  • 3 łyżki oliwy
  • kilka posiekanych liści mięty
  • 1/2 łyżeczki kuminu
  • sól
  • pieprz

Kuskus zalać bulionem, tak, aby przykrył kuskus ponad 1 cm. Odstawić na kilka minut.

Groszek gotować około 4 minut, odcedzić. Połączyć z pozostałymi składnikami, przyprawić solą i pieprzem.
Posypać posiekaną miętą.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: