Start » Napoje alkoholowe

Likier kawowo-pomarańczowy

22 września 2015 0 Komentarzy

Likier, czyli z definicji raczej coś dla Pań:). Z racji występujących w nim składników, można go przygotować o dowolnej porze roku. Połączenie kawy z pomarańczą jak najbardziej do mnie trafia. Mocny smak kawy przełamany jest cytrusową nutą.

 

likier kawowo-pomarańczowy

likier kawowo-pomarańczowy

  • 1 pomarańcza
  • 46 ziaren kawy
  • 115 g cukru
  • 1/2 l wódki

 

Pomarańczę sparzyć, nakłuć nożem i w miejsca nakłuć powkładać w skórkę ziarna kawy.
Do dużego słoika wsypać cukier, włożyć pomarańczę z kawą, zalać wódką.
Odstawić na 2 tygodnie. Nie mieszać ani nie wstrząsać.
Przecedzić przez gazę, zlać do butelek.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: