Start » Lody

Lody jagodowe

13 sierpnia 2016 0 Komentarzy

Lody bez dodatku jajek, dzięki czemu szybkie do wykonania. Tuż przed podaniem lody wyjąć z zamrażalnika na kilka minut, aby łatwiej było je nakładać.

lody jagodowe

lody jagodowe

  • 250 g jagód
  • 150 g cukru
  • 250 ml mleka
  • 375 ml kremówki

 

Zagotować jagody z cukrem, dusić na małym ogniu 5 minut. Wystudzić. Wymieszać z mlekiem i kremówką. Masę odstawić do schłodzenia. Przełożyć do maszyny do lodów.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: