Start » Lody

Lody jogurtowo-wiśniowe

27 sierpnia 2015 0 Komentarzy

Lody wiśniowe wg Davida Lebovitza. Nie zamarzają na kamień, ale trudno podczas ich nakładania uzyskać idealną gałkę.
Przepis nieznacznie zmodyfikowany.

lody wiśniowe

lody wiśniowe

  • 3 szklanki wydrylowanych wiśni (ok. 450 g)
  • 150 g cukru
  • 240 g pełnotłustego jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka amaretto

 

Wiśnie zagotować z cukrem, dusić 5 minut. Po ostudzeniu zblendować. Dodać jogurt i amaretto.  Zmiksować.
Schłodzić w lodówce. Przelać do maszyny do lodów.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: