Start » Lody

Lody kajmakowe

1 maja 2016 0 Komentarzy

Bardzo proste w wykonaniu lody na bazie masy kajmakowej z puszki. Po zamrożeniu, nie są wcale zbyt słodkie, jakby można było się spodziewać.
Przed podaniem-wyjąć na chwilę z zamrażalnika, bo mocno twardnieją.

 

lody kajmakowe

lody kajmakowe

  • 400 ml masy kajmakowej
  • 400 ml kremówki
  • 800 ml mleka

 

Mleko zagotować z masą kajmakową. Odstawić do ostudzenia. Schłodzić w lodówce. Kremówkę ubić i połączyć z mlekiem i kajmakiem. Przelać do maszyny do lodów.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: