Start » Makarony

Makaron z cukinią i rukolą

23 grudnia 2011 0 Komentarzy

Szybka w przygotowaniu, bardzo smaczna potrawa. Nie rezygnujcie z dodatku octu balsamicznego, gdyż świetnie współgra w smaku z pozostałymi składnikami.

makaron z cuknia i rukola

makaron z cuknia i rukola

  • 40 dag makaronu, najlepiej razowego
  • 60 dag cukinii
  • 2 zmiażdżone ząbki czosnku
  • 30 dag pomidorów koktajlowych
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 garście rukoli
  • 5 łyżek startego parmezanu
  • łyżeczka ziół prowansalskich
  • sól
  • pieprz

Makaron ugotować, odcedzić, odstawić.

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć cukinię pokrojoną w plastry. Dodać pomidory przekrojone na pół, czosnek, ocet balsamiczny. Dusić pod przykryciem 5 minut. Przyprawić solą, pieprzem, ziołami.  Wrzucić makaron, wymieszać. Wyłożyć na talerze, posypać rukolą i parmezanem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: