Start » Makarony

Makaron z pieczarkami i fasolą

25 stycznia 2014 0 Komentarzy

Przepis z jakiegoś opakowania makaronu, nieco zmieniony. Szybkie, sycące danie, które można posypać dodatkowo startym serem.

makaron z pieczarkami i fasola

makaron z pieczarkami i fasola

 

  • 400 g makaronu razowego
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 cebula, posiekana
  • 3 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 250 g pieczarek, pokrojonych w cieknie plastry
  • puszka czerwonej fasoli
  • 100 g mascarpone
  • 50 g rukoli
  • bazylia suszona
  • sól
  • pieprz

 

Cebulę z czosnkiem posmażyć na oliwie. Dodać pieczarki, lekko dusić, co jakiś czas mieszając. Dodać fasolę, przyprawić. Wrzucić mascarpone, wymieszać.
Osobno ugotować makaron.
Na talerze wyłożyć rukolę, na nią makaron oraz warzywa z mascarpone.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: