Start » Pasty, pasztety

Marchewka puree z estragonem

12 października 2014 0 Komentarzy

Przepis z książki: „Zdrowa kuchnia prosto z targu”.

puree z marchwi i estragonu

puree z marchwi i estragonu

  • 4 marchewki
  • 2 łyżki wywaru warzywnego
  • 2 łyżki śmietany
  • 3 łyżeczki posiekanego świeżego estragonu / 1,5 łyżeczki suszonego
  • sól
  • pieprz

 

Marchew ugotować, obrać, pokroić na kawałki. Wymieszać z pozostałymi składnikami i zblendować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: