Start » Pasty, pasztety

Masło czosnkowe

1 kwietnia 2012 2 Komentarze

Przepyszne masło, którego przygotowanie zajmuje naprawdę niewiele czasu. Świetne nawet samo do domowego chleba.
Na specjalne okazje warto je przygotować w dekoracyjnych foremkach. Świetnie spisują się w tej roli małe foremki silikonowe do lodu.

 

maslo czosnkowe

maslo czosnkowe

 

  • 100 g masła o temperaturze pokojowej
  • 2-3 zmiażdżone ząbki czosnku
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz

 

Wymieszać składniki, przełożyć do lodówki.
Można zamrozić.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Komentarze »

  • Grzegorz pisze:

    Piękne, najlepsze na Steka Wołowego….

  • Mirencja (author) pisze:

    Chyba raczej steka sojowego :) )

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: