Start » Napoje

Mleko z migdałów ziemnych

5 listopada 2017 0 Komentarzy

Migdały ziemne to bulwy rośliny ciobory jadalnej.  Zawierają podobne makroskładniki do wartościowych orzechów np. włoskich, ale nie zawierają alergenów, więc nie uczulają.
W smaku są mniej wyraziste od zwykłych migdałów, są dość twarde, więc zaleca się przed spożyciem namaczać je w wodzie.

Mleko z migdałów ziemnych poprawia stan flory bakteryjnej, nie zawiera glutenu i laktozy.

mleko z migdałów ziemnych

mleko z migdałów ziemnych

 

  •  200 g migdałów ziemnych
  • litr zimnej wody

 

Migdały namoczyć 12 h w zimnej wodzie, wypłukać, zalać świeżą wodą i ponownie namoczyć przez 12 h. Zmiksować z wodą, przecedzić. Przechowywać w lodówce do 3 dni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: