Start » Napoje

Mleko z orzechów włoskich

21 września 2017 0 Komentarzy

Delikatnie słodkie, kremowe mleko. Smaczne także z dodatkiem z kakao lub wanilii.

Przechowywać w lodówce do 3 dni.

 

mleko z orzechów włoskich

mleko z orzechów włoskich

 

  • 50-60 g orzechów włoskich
  • szczypta soli
  • 1/3 łyżeczki cynamonu

 

Orzechy zalać zimną wodą i odstawić na noc. Rano wypłukać, zalać litrem świeżej wody, dodać sól i cynamon. Zblednować.
Można odcedzić przez gazę.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: