Start » Ciasta - ucierane, babki, muffiny

Muffiny z colą i muscovado

22 czerwca 2015 0 Komentarzy

Cukier muscovado to wg mnie jeden z najsmaczniejszych cukrów. W smaku  dość intensywny, porównywalny do melasy. Charakteryzuje go także duża wilgotność. Pozyskiwany jest z trzciny cukrowej.
I takie też są te babeczki. Mocno wilgotne, świeżo po  upieczeniu mocno maślane.

muffiny z colą

muffiny z colą

 

  • 250 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 150 g cukru muscovado
  • 1 jajko
  • 150
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 150 ml coli

W jednym naczyniu wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, kakao, cynamon, cukier. W drugim jajko, roztopione masło, colę i jogurt.  Wymieszać całość.
Przełożyć do papilotek i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 20 minut, do suchego patyczka.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: