Start » Wypieki wytrawne

Muffiny z fasolą i oliwkami

29 maja 2014 0 Komentarzy

Świetny zamiennik dla kanapek.
Modyfikacja przepisu z miesięcznika „Zwierciadło”.

muffiny z fasolą i oliwkami

muffiny z fasolą i oliwkami

 

  • 200 g mąki pszennej razowej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 3 jajka
  • 100 ml mleka
  • 100 ml oliwy
  • 100 g posiekanych czarnych oliwek
  • pół czerwonej papryki, pokrojonej w drobną kostkę
  • 5 łyżek ugotowanej czerwonej fasoli
  • 80 g startego żółtego sera

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i pieprzem.
Jajko wymieszać z mlekiem i oliwą. Wymieszać z suchymi składnikami i warzywami oraz serem.
Przełożyć do papilotek.
Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez około 25 minut.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: