Start » Placki, racuchy

Naleśniki chrupkie z nadzieniem jarzynowym

17 marca 2013 0 Komentarzy

Rewelacyjne naleśniki z mąki kukurydzianej i ryżowej z pysznym indyjskim farszem.
Źródło przepisu: Biruta Markuza „Smak tropików (kuchnie Pacyfiku)”

nalesniki chrupkie

 

 

  • Naleśniki wykonane wg tego przepisu

NADZIENIE:

  • 2 duże ziemniaki
  • kilka różyczek kalafiora
  • 1/4 szklanki zielonego groszku
  • kawałek imbiru
  • mała cebula
  • 3 zmiażdżone ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • 1 łyżeczka chili (dałam zdecydowanie mniej)
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 2 1/2 łyżeczki garam masala
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • olej do smażenia

 

Ziemniaki ugotować, obrać, pokroić. Kalafior i groszek wrzucić do wrzącej wody, gotować 5 minut. Imbir, czosnek, cebulę zmielić. Wszystkie składniki nadzienia wymieszać.
Zwinąć naleśniki i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: