Start » Placki, racuchy

Naleśniki orkiszowe

9 czerwca 2016 0 Komentarzy

Zdrowsza alternatywa dla naleśników z mąki pszennej. Nie dość, że z mąki orkiszowej, to razowej. Drobno zmielone otręby w mące absolutnie nie wpływają na pogorszenie smaku naleśników. Wychodzą bardzo cienkie i nie rwą się przy smażeniu.
Przepis ze strony:  mojewypieki.com

 

naleśniki orkiszowe razowe

naleśniki orkiszowe razowe

 

  • 140 g mąki orkiszowej razowej
  • 500 ml mleka
  • 4 jajka
  • 30 g masła, roztopionego
  • szczypta soli
  • olej do smażenia

Wszystkie składniki zmiksować, odstawić na pół godziny.
Patelnię lekko natłuścić, wlewać na rozgrzaną ciasto, smażąc z obu stron.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: