Start » Sosy

Ocet lawendowy

15 września 2012 0 Komentarzy

Kolejny ocet smakowy z tegorocznej produkcji. Wyszedł bardzo aromatyczny i apetycznie kolorowy.
Wykorzystujemy go jako składnik do sosów, marynat, dipów itp.

ocet lawendowy

ocet lawendowy

 

  • 250 ml  białego octu winnego
  • łyżka suszonej lawendy

Kwiaty lawendy zalać octem. Zamknąć w słoiku. Odstawić na 2 tygodnie w słonecznym miejscu. Odcedzić, przelać do butelki.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: