Start » Przystawki zimne

Ogórkowe „sushi”

17 marca 2012 0 Komentarzy

Zdecydowanie nie odpowiada mi smak sushi, ale jak goście zobaczyli tę przystawkę, to od razu została ochrzczona ” sushi z ogórka” :) .

Potrawa jest bardzo wiosenna, nadzienie można bardzo dowolnie modyfikować zastępując  twaróg np. fetą i dodać swoje ulubione dodatki.

nadziewane slupki z ogorkow

nadziewane slupki z ogorkow

 

 

2 ogórki szklarniowe

  • twarożek  ok. 200 g
  • oliwki pokrojone w plasterki
  • kapary
  • papryka czerwona pokrojona w cienkie paseczki
  • kilka rzodkiewek
  • jogurt naturalny
  • sól

Ogórki obrać, pokroić na mniej więcej 7 cm kawałki. Wydrążyć miąższ zostawiając na spodzie oraz  z boków około 1/2 cm  ściankę.
Twarożek (najlepiej zmielony) rozgnieść z jogurtem naturalnym, wymieszać z drobno posiekanymi rzodkiewkami, przyprawić solą.
Nadziewać ogórki. Udekorować paseczkami papryki, plasterkami oliwek i kaparami.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: