Start » Dekoracje

Ozdoby z lukru królewskiego

14 kwietnia 2014 0 Komentarzy

Najważniejsze w ich wykonaniu jest uzyskanie wystarczająco gęstej masy, tak, by wyciskane dekoracje nie rozlewały się.
Najlepiej suszyć je około doby.

dekoracje z lukru królewskiego

dekoracje z lukru królewskiego

  • 2 białka (ok. 66 g)
  • 4 szklanki cukru pudru
  • dowolne barwniki
  • małe perełki cukrowe
lukier królewski i tylki

lukier królewski i tylki

Utrzeć białka z cukrem pudrem do uzyskania gładkiej masy. Masa ma być bardzo gęsta.
W zależności od potrzeby -podzielić na kilka części i każdą dowolnie zabarwić.
U mnie na różowo – kwiaty i na zielono liście oraz żaby.

Umieścić masę w szprycy z tylką w kształcie dużej gwiazdy. Wyciskać na tacę wyłożoną folią spożywczą kwiatki. Na czubku umieścić perełki.

Na zdjęciu tylki których użyłam do wyciskania kwiatków i liści oraz żab.
Odstawić do wyschnięcia.

Przechowywać w suchym, szczelnym pojemniku przez kilka miesięcy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: