Start » Kotlety

Paluszki warzywno-arachidowe

23 listopada 2012 0 Komentarzy

Niezawodne połączenie marchewki, wzbogaconej dodatkiem dyni i orzechów. Z powodzeniem wykorzystałam orzeszki ziemne (niesolone).
Kotlety, które oczywiście można upiec w piekarniku.  Danie wegańskie.

paluszki warzywno-arachidowe

paluszki warzywno-arachidowe

 

 

  • 150 g startej na drobnej tarce dyni
  • 150 g startej na drobnej tarce marchwi
  • 150 g zmielonych orzechów ziemnych
  • otręby
  • 1/2 łyżeczki zmielonego imbiru
  • 1/2 łyżeczki zmielonego kuminu
  • 1/4 łyżeczki startej gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz
  • oliwa /olej do smażenia

 

Połączyć wszystkie składniki. Otręby dodać wg uznania, tak, by ukształtować paluszki. Obtoczyć także w otrębach.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu kilka minut, obracając na 2-gą stronę.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: